Безплатен онлайн курс за подготовка за най-важната матура след 12 клас 

...
Безплатен онлайн курс за подготовка за най-важната матура след 12 клас 
Коментари Харесай

Безплатен онлайн курс за матурата по български и литература след 12 клас

Безплатен онлайн курс за подготовка за най-важната матура след 12 клас  – тази по български език и литература, започва от 22 февруари Издателска група " Просвета ".

Специалната серия уроци ще се излъчва всеки вторник и четвъртък от 18,30 ч. на фейсбук страницата на издателството и ще бъде налична за всички възпитаници, техните учители и родители.

Ще се приложи формата на видеоуроци – нещо, което към този момент беше употребявано при външното оценяване на седмокласниците през предходната образователна година, изясни пред БНР Весела Михайлова, създател и редактор на учебници и пособия по български език и литература, водещ преподавател на курсовете (заедно с Любов Шишкова).

Тя изрази утвърждението и поддръжката си за учебно-изпитната стратегия за тази година, защото е формирана въз основа на проучвания материал и слага акцент върху прагматично значими въпроси – езиковата просвета, пунктуационните правила и други правила.

Във видеолекциите ще бъдат третирани точно тази неща, и то посредством дефиниции и суха доктрина, а посредством практични правила, образци и способи на инспекции

Учениците по-лесно пишат върху създатели, които са творили под знака на реализма. В програмата за матурата тази година влизат доста положителни мостри на актуалната българска литература – на поета Борис Христов, на Виктор Пасков, добави Михайлова.

Тя уточни и конкретни примери на езикови неточности, които постоянно се позволяват освен от възпитаници, само че и в общественото ни пространство – нечленуване на институции като Столичната община или Българската академия на науките, при учтивата форма (не е вярно " Вие сте питала “, би трябвало да е …питали) и други.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР